۳۰ درصد از تخت‌های بیمارستانی مشهد فرسوده هستند | گسترش تخت‌های بیمارستانی به حاشیه شهر مشهد استاندار خراسان رضوی: نیمی از مدارس جدید استان تا پایان ماه آینده آماده بهره‌برداری خواهد بود رئیس انجمن هواشناسی ایران: نجات کشور از خشکسالی فقط با علم و راهکار‌های واقعی ممکن است ادای احترام به یادمان شهدای دانشمند دانشگاه شهید بهشتی از سوی پزشکیان (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) آنچه درباره ماچا نوشیدنی محبوب نسل زد باید بدانیم حضور ۴۰ ناظر و بازرس سلامت محیط در اجتماع جاماندگان اربعین در مشهد واکسیناسیون مؤثرترین راه پیشگیری از سیاه‌سرفه | هشدار برای کودکان زیر یک سال ویدئو | هجوم ریزگرد‌ها به آسمان مشهد (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) توضیحاتی در خصوص صدور احکام بازنشستگان | آیا فوق‌العاده خاص به بازنشستگان صندوق کشوری تعلق می‌گیرد؟ ۱۸ هزار پرونده طلاق در کشور با مداخله مشاوران به صلح انجامید پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری و افزایش سقف وام فرزندان آنان به ۶۰ میلیون تومان (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) گلایه شهروندان مشهدی از وضعیت ثبت‌نام مدارس در مقطع متوسطه اول پرداخت مرحله دوم متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ معلمان بازنشسته همزمان با حقوق مردادماه مستمری مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صنعت نفت با افزایش ۱۰ درصدی متناسب سازی پرداخت شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) فناوری نانو در خدمت سلامت زائران اربعین غربالگری بیش از ۵۷ هزار زائر در مرز چذابه پرخطرترین بازه‌های سنی شروع دیابت چه سنی است؟ درگذشت تلخ دادستان گناباد به همراه خانواده‌اش در تصادف جاده‌ای (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) + عکس پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش دما در برخی نقاط کشور از پنجشنبه ساعت برگزاری آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم در تابستان تغییر کرد با این ۵ اشتباه چای را تبدیل به سم می‌کنید این درد‌های ستون فقرات را جدی بگیرید توصیه‌های تغذیه‌ای برای حفظ اشتهای کودکان در فصل گرما تصادف مرگبار در بزرگراه شهید شوشتری مشهد با ۴ کشته و یک مصدوم (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) کاهش ۱۸ درصدی سرقت‌ها در خراسان رضوی از ابتدای ۱۴۰۴ فرار از خانه؛ اشتباهی که آینده دختران نوجوان را می‌سوزاند هشدار برای تابش پرتو فرابنفش در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری هزار میلیارد اموال نامشروع مدیران اختلاس‌گر در استان گلستان توقیف شد
سرخط خبرها

توزیع چراغ خاموش یک داروی سرطان زا | مسئولان: تجویز و توزیع رانیتیدین ممنوع است

  • کد خبر: ۴۱۷۵۲
  • ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹
توزیع چراغ خاموش یک داروی سرطان زا | مسئولان: تجویز و توزیع رانیتیدین ممنوع است
پس از گذشت چندماه از ابلاغیه قانونی ممنوعیت توزیع رانیتدین گزارش‌ها و تماس‌های متعددی در این زمینه به دستمان رسیده است که نشان می‌دهد برخی از داروخانه‌ها هنوز دست از توزیع چراغ خاموش این دارو برنداشته اند.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ ابتدای امسال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که داروی رانیتیدین به دلیل وجود مقادیر بالای ترکیبی به نام (ndma) سرطان زاست و می‌تواند با بروز مشکل برای مصرف کنندگان آن همراه باشد. پس از این موضع گیری، تجویز و توزیع داروی رانتیدین از ۲۵ فروردین ماه در همه داروخانه‌های کشور ممنوع اعلام شد و به موجب آن دستور جمع آوری آن به همه شرکت‌های توزیع کننده دارو و داروخانه‌ها ابلاغ شد.
 
پس از گذشت یک ماه از ابلاغ این دستورالعمل در گزارشی با عنوان «تیغ رانیتیدین همچنان می‌برد» سری به داروخانه‌های مختلف مشهد زدیم که بازدید‌های ما حکایت از ادامه فروش این دارو در حدود نیمی از داروخانه‌های مطرح شهر داشت و مسئولان وعده پیگیری ‎ها برای قطع توزیع این دارو را دادند. بااین حال پس از گذشت چندماه از ابلاغیه قانونی ممنوعیت توزیع رانیتدین گزارش‌ها و تماس‌های متعددی در این زمینه به دستمان رسیده است که نشان می‌دهد برخی از داروخانه‌ها هنوز دست از توزیع چراغ خاموش این دارو برنداشته اند.
 
یکی از این شهروندان در تماس تلفنی با شهرآرا می‌گوید: متصدی داروخانه در پاسخ به اینکه آیا واقعا این دارو سرطان زاست گفته ما از قدیم برای کنترل اسید معده این دارو را به بیماران می‌دادیم و کسی هم به مشکل نخورده است.
با مشاهده اهتمام برخی نسخه پیچان داروخانه به فروش داروی رانیتیدین این موضوع را با مسئولان مختلف در این حوزه در میان می‌گذاریم تا جدیت متولیان سلامت در بخورد با این مسئله را جویا شویم.

گزارشی از فروش این دارو وجود ندارد!

مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تشریح بازرسی‌های این سازمان با بیان اینکه دستورالعمل جمع آوری و جلوگیری از توزیع رانیتیدین به داروخانه‌ها ابلاغ شده است به شهرآرا می‌گوید: در داروخانه‌هایی که تابه حال بازرسی شده موردی از فروش داروی رانیتیدین گزارش نشده است. علی روحبخش ادامه می‌دهد: همچنین تاکنون گزارش یا شکایتی در این زمینه به سازمان غذا و دارو نرسیده است.

احتمال بازگشت به چرخه توزیع صفر است

همچنین مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این دغدغه که آیا امکان خودداری از جمع آوری رانیتیدین و بازگشت آن به چرخه توزیع وجود دارد می‌گوید: داروخانه‌ها یا شرکت‌های توزیع کننده این دارو را به انبار مرجوعی سازمان غذا و دارو ارسال می‌کنند و این دارو دیگر در چرخه توزیع قرار نخواهد گرفت تا دست برخی افراد سودجو از توزیع رانیتیدین کوتاه شود. حمیدرضا رحیمی می‌افزاید: داروی رانیتدین به خودی خود سرطان زا نیست، اما یک آلودگی در ماده اولیه آن وجود داشته است و اگر آن ماده آلوده کننده در آن نباشد توزیع این دارو منعی ندارد. بااین حال اگر موردی از فروش این دارو در داورخانه‌ها وجود داشته باشد، بازرسان در کوتاه‌ترین زمان با متخلفان برخورد خواهند کرد.

دارو‌های جایگزین برای قطع چرخه توزیع

در ادامه به سراغ رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی می‌رویم تا از اهتمام متولیان این حوزه در برخورد با خاطیان و نیز شیوه رفع نیاز درخواست کنندگان این دارو مطلع شویم. علیرضا شهریاری با بیان اینکه داروخانه دار نمی‌تواند بگوید که پزشک رانیتیدین تجویز نکند یا بیمار دنبال این داور نیاید می‌افزاید: هر بیماری که به ما مراجعه کند و درخواست این دارو را داشته باشد، جایگزین آن را که شامل پامیتیدین، اورپرازول و پنتوپرازول است به او معرفی می‌کنیم. وی ادامه می‌دهد: شرکت‌ها اعلام کرده اند و همه داروخانه‌ها مکلف شده اند این دارو را به شرکت مربوط برگشت بدهند و هزینه آن را دریافت کنند و هیچ داروخانه‌ای حق فروش این دارو را ندارد. وی تأکید می‌کند: نظارت بر این مسئله با معاونت غذا و دارو است.

تجویز رانیتیدین ممنوع است و پیگیری می‌شود

تجویز این دارو توسط برخی پزشکان بی شک نقش تأثیرگذاری در ادامه چرخه توزیع رانیتیدین دارد. به همین دلیل از رئیس نظام پزشکی مشهد نیز درباره ادامه تجویز این دارو پرس و جو می‌کنیم که او در پاسخ می‌گوید: به طور کلی از طرف وزارت بهداشت این مسئله اطلاع رسانی شده است و سازمان نظام پزشکی این موضوع را در کانال‌ها و سایت‌ها به پزشکان منتقل کرده است.
 
علی بیرجندی نژاد می‌افزاید: داروی رانیتیدین از همه داروخانه‌ها جمع آوری شده است و هیچ داروخانه‌ای حق ارائه این دارو را ندارد؛ بنابراین پزشکان نباید این دارو را تجویز کنند و اطلاع رسانی‌هایی در این زمینه انجام شده و اگر موردی را مشاهده کردید که این دارو تجویز شد یا داروخانه‌ای آن را توزیع کرد، با سازمان نظام پزشکی در میان بگذارید تا پیگیری‌های لازم صورت پذیرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->